Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Privathage på Vestvågøy

Vi har utarbeidet forslag til landskapsplan i idylliske Vestvågøy midt i Lofoten. Det er en stadig økende interesse for å opparbeide hagen til et hyggelig sted å være. Kunden ønsket seg en frodig og lettstelt hage, med en fin sittekrok skjermet fra vær og vind i en av Norges vakreste naturperler - Lofoten.

Privathage

Vestvågøy

2020

Privat

LARK

Skisseprosjekt, Forprosjekt, Oppfølging byggetid

1

Lun hage i naturskjønne omgivelser

Denne privathagen på Vestvågøy ligger i idylliske omgivelser med panoramautsikt mot innsjø og steile fjell. Hagen hadde en enkel utforming med en stor treplatting og flat gressplen. Her ønsket familien seg en spennende hage med økt tilgjengelighet og bruksverdi. De ville gjerne ha en ny sitteplass utenfor treplattingen og en opparbeidet overgang mot nabotomten. Hagen var utsatt for vind fra flere retninger, og det var derfor viktig å se på løsninger som både gav god skjerming for vind og som i tillegg løftet det estetiske uttrykket.

I forslaget vises et nytt frodig vegetasjonsfelt som omkranser hagen. Større trær og busker skjermer for vind og nabo i ytterkant av hagen, gir ly for staudene og skaper en romlighet. I vegetasjonsfeltet er det plassert større steiner som står som skulpturer i hagen. Disse steinene speiler karakteren til den uberørte naturen rundt tomten. Muren som slynger seg gjennom hagen strammer opp overgangen mellom gressplen og vegetasjonsfelt og skaper en estetisk sammenheng.

Den nye attraktive sitteplassen skjermes med opphøyd vegetasjonsfelt. Løsningen gir samtidig en nærhet til plantene og skaper en koselig atmosfære. Sitteplassen kobles sammen med eksisterende platting med en ny gangsti utformet med grus og gjenbrukte jernbanesviller.


OSS

Vi hører gjerne fra deg

Send oss en

Bli kontaktet av en