Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Fritidsbolig på Fredvang

Denne fritidsboligen på yttersiden av Lofoten erstatter boligen og uthuset som tidligere sto på eiendommen, men som var i dårlig forfatning, og måtte rives.

Fritidsbolig

Flakstad i Lofoten

2019 - 2020

Privat

ARK

Skisseprosjekt, Forprosjekt, Detaljprosjekt, Oppfølging byggetid, Utredning, Mulighetsstudie

143 m2

1

Totalentreprise

Plassering i terrenget

Plasseringen av hytta er bestemt dels ut i fra ønske om utsikt, og andre forhold ved tomta. Nybygget er plassert på en flate, like nord for boligen som sto der før. Det har minimert behovet for terrengbearbeiding, og boligen har trinnfri adkomst fra terreng på flere sider. Tomta skal i hovedsak være bilfri, da det er garasje nede ved veien. Det går allikevel an å kjøre bil opp til uteboden.


Form og materialbruk

Fritidsboligen er organisert i to hovedvolum med saltak, med et mellombygg med flatt tak. Ny uisolert utebod er plassert frittstående utenfor hytta. Boden har samme form som hovedvolumene på hytta. Bygningene er satt opp som en tradisjonell trekonstruksjon med yttervegger i bindingsverk, og takkonstruksjon i tre. Uteboden og saltaksvolumene på boligen har utvendig kledning av royalimpregnert trevirke. Taktekking av glatte, lakkerte stålplater. Mellombygget er kledd med fibersementplater.


Organisering av funksjoner

Boligen er delt opp i to hovedvolum. En aktiv del med stue, kjøkken, TV-krok, sauna, bad og gjesterom. Den andre delen er mer privat, med hovedsoverom, bad og egen "grovinngang" med vaskemaskin og oppbevaring. Fra sengen er det utsikt mot hav og strand.
Det er to innganger i midtpartiet. Hovedadkomsten er på sørvestsiden, og har godt med oppbevaringsplass. I de tilfellene været står hardt på på denne siden, kan man benytte inngangen mot nordøst. Begge inngangene har på hver sin måte har gode kvaliteter som en plass å sette seg og se ut i været, enten det er utover havet eller oppover fjellet.


OSS

Vi hører gjerne fra deg

Send oss en

Bli kontaktet av en